Jantine Kraak van Binnenland na afloop van de wedstrijd tegen Rotterdam Basketbal - a podcast by RTV Rijnmond

from 2017-03-11T23:30:27

:: ::

De basketbalsters van Binnenland hebben zaterdagavond met 78-44 gewonnen van de dames van Rotterdam Basketbal. Bij de rust stond het 34-25 in het voordeel van Binnenland. Door de overwinning heeft Binnenland nu 26 punten gehaald uit 23 wedstrijden en daardoor stijgt die ploeg naar de vierde plaats van de Vrouwen Basketball League. De dames van Rotterdam Basketbal blijven met 8 punten uit 23 wedstrijden op de zevende en voorlaatste plaats staan.

De heren van Forward Lease Rotterdam hebben zaterdagavond met 76-72 gewonnen van Apollo Amsterdam. Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Armand Salomon nu 20 punten gehaald uit 23 wedstrijden en daarmee staan de Rotterdammers stevig op de vijfde plaats van de Dutch Basketball League. De volgende wedstrijd van Forward Lease Rotterdam is op zaterdag 18 maart, opnieuw in het Topsportcentrum in Rotterdam. Hekkensluiter Weert is dan de tegenstander.

Het was voor de Rotterdammers de eerste wedstrijd zonder Lashard Anderson, de topscorer van de Nederlandse competitie. Anderson heeft donderdag op Cyprus bij AEK Larnaca getekend tot het einde van volgend seizoen.

Waterpolo
De waterpoloheren van ZPB H&L Productions hebben zaterdagavond in de eredivisie met 12-7 verloren van ZPC Amersfoort. De Barendrechters stonden bij aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats, maar gingen in Amersfoort toch onderuit tegen de nummer zes van de ranglijst.

Volleybal
De heren van Sliedrecht Sport hebben vanavond in Hengelo verloren in de Topdivisie. Webton Hengelo won in eigen huis met 3-2 van de Sliedrechters. De eerste set ging met 25-22 naar de thuisploeg. De ploeg van trainer Paul van de Ven pakte de tweede set (23-25) en derde set (21-25). Doordat Hengelo de vierde set won (25-19) werd de wedstrijd in de vijfde set (15-13) beslist.

De heren van Paul van de Ven blijven ondanks de nederlaag de koploper van de Topdivisie. Sliedrecht Sport heeft 40 punten uit 18 wedstrijden gehaald. Concurrent Zaanstad ging zaterdagavond met 3-2 onderuit tegen DIO/Bedum. Zaanstad heeft 35 punten uit 16 wedstrijden gehaald.

De dames van Sliedrecht Sport komen morgenavond weer in actie in de kampioenspoule van de eredivisie. De ploeg van trainer Matt van Wezel gaat om 15:30 op bezoek bij de Flynth Flamingo's.

De heren van ARBO Rotterdam Volleybal hebben zaterdagavond op bezoek bij TT/Papendal met 3-0 verloren. De thuisploeg won de wedstrijd in drie sets: 25-23, 27-25, 25-17. Door de nederlaag blijft ARBO Rotterdam Volleybal de hekkensluiter van de eredivisie. De Rotterdammers hebben 5 punten gehaald uit 20 wedstrijden.

De heren van Nesselande/VoorElkaar.nl gaan zondagmiddag in de eredivisie om 16:30 uur op bezoek bij Seesing in de Topsporthal Achterhoek in Doetinchem.

Korfbal
PKC heeft zaterdagavond in de laatste reguliere thuiswedstrijd van dit seizoen met 29-26 gewonnen van KZ/Hitlex. De eerst volgende thuiswedstrijd van de Papendrechters is de play-off op zaterdag 25 maart. De tegenstander van dat duel is nog niet bekend.

KCC/SO natural heeft de eerste wedstrijd van de kruisfinales voor promotie naar de Korfbal League met 35-24 gewonnen van Dalto/BNApp.nl. Bij rust stond stonden de korfballers uit Capelle al met 17-14 voor op Dalto. Op zaterdag 18 maart is de return. De wedstrijd wordt dan om 19:30 uur gespeeld in het Health Center Hoenderdaal in Driebergen-Rijsenburg.

Handbal
HARO Rotterdam heeft vanavond de eerste wedstrijd van de Eredivisie-nacompetitie met 24-24 gelijk gespeeld tegen AJ Sport Hellas. De Rotterdammers staan nu op de vierde plaats van de nacompetitie, een puntje boven hekkensluiter APai/Aristos. In totaal spelen de Rotterdamse handballers acht wedstrijden in die nacompetitie, waarin wordt gestreden om lijfsbehoud. Zaterdag 18 maart gaat HARO Rotterdam op bezoek bij APai/Aristos.