Podcasts by AWS UG MK - Tech Podcast

AWS UG MK - Tech Podcast

Podcast of AWS UG Macedonia, aws related talks, overall everything about working in Macedonia as IT professional

Further podcasts by Ivica Micev

Podcast on the topic Technologie

All episodes

AWS UG MK - Tech Podcast
AWS UG Macedonia - Tech talk [Episode 04] from 2020-07-31T20:35:27

Со Ѓорѓи Ташковски говоревме повеќе од 1 час, се одврза муабетот, зборуваме за IoT, CodePipeline и за платформските концепти на AWS.

Listen
AWS UG MK - Tech Podcast
AWS UG Macedonia - Tech talk [Episode 03] from 2020-07-24T10:25

Дејан Василевски ни зборува за AWS IoT Core, а Ивица зборува за актуелните новости од AWS. Кратка епизода, без многу влечење, жешко време а промајата убива :)

Listen
AWS UG MK - Tech Podcast
AWS UG Macedonia - Tech talk [Episode 02] from 2020-07-17T09:29:57

Зборуваа Киро Велковски и Дејан Василевски. Киро се задржа на едукацијата и сертифицирањето со AWS а Дејан се задржа на RDS Proxy, ламбди и серверлес чуда.  Имаше интерактивна дискусија од ...

Listen
AWS UG MK - Tech Podcast
AWS UG Macedonia - Tech talk [Episode 01] from 2020-07-14T07:17:01

Зборувавме за технологија, на Македонски јазик во опуштена атмосфера со малку технички проблеми (прв пат ни е), Филип зборуваше малку за GitLab runner а Петар за борбите негови со API Gateway.

Listen